Tervetuloa lukemaan blogia!

Kun melkein vuosi sitten lähdimme ideoimaan imetykseen liittyvää vertaisopasta, emme todellakaan tienneet, mihin kaikki voisi johtaa. Nälkä kasvaa syödessä ja ideat lentelevät tiuhaan tahtiin, kun kaksi pienen lapsen äitiä pistetään yhteen miettimään, mitä imetykseen liittyvää maailma vielä kaipaa. Olemme päätyneet pähkäilyissämme siihen, että ainakin lisää hyvää mieltä, kannustusta ja monipuolisesti erilaisia kokemuksia. Nykymutsin imetyskirja kokoaa kaiken yhteen tiiviiksi paketiksi. Kaikkea ei voi kuitenkaan yhden kirjan sivuilla sanoa. Siksi päätimme rohkeasti perustaa blogin, jossa voimme antaa monipuolisesti tilaa erilaisille äideille ja heidän tarinoilleen.

Tämä blogi on tarkoitettu sille äidille, joka ei ole vielä ihan varma, mitä tuleman pitää, mutta on kiinnostunut ottamaan selvää. Se on myös sille äidille, joka tahtoo fiilistellä tai käydä läpi taivaltaan, joka on ehkä jo hetken aikaa sitten päättynyt. Täällä voimme jakaa taivastelut siitä, miksi imetysvaatteet näyttävät aina niin imetysvaatteilta ja vapautua syyllisyydestä, kun imetys ei joka hetki mielestämme olekaan niin ruusunpunaista unelmaa, kuin mitä sen luulimme olevan.

Kirjaa odotellessa toivomme, että blogi antaa teille viihdettä tylsiin päiviin ja vertaistukea imetyksen aiheuttamaan hämmennykseen. Blogin tarkoitus ei pääasiassa ole toimia imetykseen liittyvän teoreettisen tiedon lähteenä. Jätämme ilolla sen asiantuntevimpiin käsiin. Imetyksen tuki ry:n nettisivut sekä FB-ryhmä ovat hyvä alku, kun kaipaat ns. faktoja pöytään.

Pyrimme julkaisemaan erilaisia kirjoituksia imetyksestä niin, että pitkällä aikavälillä mahdollisimman moni löytäisi niistä samaistumispintaa. Meille saa aina myös rohkeasti ehdottaa, jos joku aihe kaipaa mielestänne vielä tarkempaa käsittelyä. Nykymutsin filosofiassa tyyli on vapaa ja kaikki tunteet sallittuja. Me annamme kaikkien imettää siten kuin imettävät ja keskitymme jakamaan erilaisia kokemuksia ja positiivista fiilistä kärkkäiden mielipiteiden sijaan.

Aina välillä kuulee ehkä hieman kriittiseen sävyyn ihmeteltävän, että miten ihmeessä ne entisaikojen äidit tulivat alkuunkaan toimeen ilman älylaitteita, kun ne nykyään tuntuvat olevan niin tärkeässä roolissa. Silloin tällainen puhelin käden jatkeena (sopivassa määrin) kulkeva mutsi ihmettelee, miten he tulivatkaan toimeen? Älylaitteiden avulla avautuva maailma mahdollistaa äidille vertaistuen ja yhteyden ulkomaailmaan niihin hetkiin, kun kotoa ei kerta kaikkiaan pääse mihinkään. Virtuaalimaailmasta voi parhaimmillaan löytää itselleen yhteisön ja olkapään, joka tukee ja tsemppaa fyysisestä sijainnista riippumatta. Tehdään tästä yksi sellainen, yhdessä. Tervetuloa mukaan <3

Rakkaudella

Laura ja Pauliina

 

Kommentoi