Vihanneksia ja allergiapohdintoja

Rakas päiväkirja

Kun mietin imettämistä, en mieti oikeastaan mitään. Se ei ihan absoluuttisesti herätä minussa minkäänlaisia ajatuksia. Luulen olevani ihan positiivishenkinen sen suhteen. Positiivinen, mutta en erityisen kiinnostunut. Onnistuu, jos onnistuu, vaan mistäs sen tietää. Jos se vauvatyyppi ei vaikka vaan ole niin mieltynyt näihin maitohommiin. Kittaa vaan kevyesti hiilihapotettua vettä lasisesta pullosta ja katsoo tissiä kuin halpaa makkaraa, kun sitä yrittää tarjota. Tai jos sillä on allergia? Sehän se vasta oliskin hauska kepponen. Voiko ihmisvauva edes olla allerginen äidinmaidolle? Mr. Google varmaan tietää…

Alkuraskaudessa lainasin kirjastosta kaikki kirjat, joista pystyin löytämään jonkun löyhän yhteyden äitiyteen. Niitä oli yhteensä 23 ja silti se imetysopas jäi sinne hyllyyn. Ei se jotenkin tuntunut silloin ajatuksena erityisen ajankohtaiselta. Mieluummin keskityin lukemaan, minkä vihanneksen tai hedelmän kokoinen sikiö kulloinkin on. Nyt tiedän, että raskausviikolla 30 sikiö painaa saman verran kuin keskikokoinen kaalinkerä, mutta en sitä, voiko se olla allerginen. Tervetuloa vaan maailmaan, rakas lapsi. Äidilläsi on onneksi prioriteetit sillai kohtuullisesti kunnossa.

pusmoi!

Maikki

 

Nykymutsin päiväkirja (NMPK) on erään äidin merkintöjä eräältä imetystaipaleelta. Siinä on jotain tuttua ja jotain vierasta. Se ei ole ihan totta eikä ihan tarua, mutta takuuvarmasti suoraa puhetta siitä itsestään.

 

Kommentoi